Огнен ад и край Пловдив: 15 вили са изпепелени в село Отец Паисиево, евакуирани са хора

Общество
16:04 - 16 Юли 2024
2073
Огнен ад и край Пловдив: 15 вили са изпепелени в село Отец Паисиево, евакуирани са хора

Голям пожар в сухи треви близо до вилна зона гасят пожарникари в пловдивското село Отец Паисиево. Петнадесет вили са изпепелени, има евакуирани хора.

Вятърът е много силен и пречи на огнеборците. В района снабдяването с вода е трудно, което налага с мотопомпи да се зарежда вода от близкия язовир. Изпратен е булдозер, който ще прави просеки. Повече от 10 екипа огнеборци се борят с огнената стихия на място.

Вероятно в гасенето ще се включи и вертолет.

Огнената стихия е поредния кошмар в последната седмица.

"Има силен вятър, разпространява се пожарът и имаме няколко изгорели вили вече. Положението е много трагично", коментира пред "Марица" кметът на Калояново Младен Кичев. Според него се е възобновил старият пожар. 

Пожарът е пламнал в ранния следобед днес. 

В землището на с. Каравелово горят сухи треви, ниви, стърнища и горски масив. Пожарът е започнал преди обед. Вятърът е обърнал огъня между Каравелово, Богдан и река Стряма. На място е пристигнала водоноска от община Карлово. 

Според кмета на Каравелово Лило Нешев огънят е овладян откъм село Каравелово, но между селото и съседното населено място – Богдан, е много проблемна ситуацията, допълни той.