Огненият ад в хърватско пристанище замърси Адриатическо море (СНИМКИ)

30 яхти изгоряха, във водата плуват парчета от лодки и други отпадъци

Актуални новини
21:11 - 15 Май 2024
8784
Огненият ад в хърватско пристанище замърси Адриатическо море (СНИМКИ)

Тридесет яхти, моторници и туристически корабчета изгоряха в голям пожар, който избухна през нощта срещу сряда на яхтеното пристанище Медулин на хърватското крайбрежие, съобщи хърватската национална телевизия ХРТ, като се позова на информация от полицията в Истрия.

Полицията е получила сигнал за пожар на пристанището в 3:55 ч. сутринта. Досега са изгорели 30 яхти, като няколко от тях са потънали. 

Огънят се разпространява от една яхта на друга. През нощта петнадесет пожарникари с четири противопожарни автомобила са се борили със стихията.

За щастие няма жертви в резултат на големия пожар в пристанището в Хърватия. Според местни хора, ако вятърът е духал към вътрешността на марината, е щяло да има по-големи щети. Все още не е ясно как е започнал пожарът.

Някои казват, че са чули взрив и се е запалил един от плавателните съдове в средата на дългата редица. Поне една от изгорелите яхти е била на стойност над 100 хиляди евро. Директорът на пристанището в град Пула е управител и на тази марина. Той каза, че има камери за сигурност и нощна охрана, което ще помогне да се установи причината за пожара.  

Адриатическо море в района на пожара е силно замърсено - парчета от лодки и други отпадъци плуват в залива. Екипи се опитват да ограничат пораженията върху околната среда.