Огнян Минчев хирургически точен: Кремъл ни пуска хибридки, ние им вярваме

Свят
12:44 - 10 Октомври 2022
3507
Огнян Минчев хирургически точен: Кремъл ни пуска хибридки, ние им вярваме

Кремъл ни пуска хибридки, ние кълвем. Днес ще е за Кримския мост, утре - за нещо друго. Така политологът Огнян Минчев коментира намесата на името на България във войната след екслозията на Керченския залив.

"БСП пита Радев защо България присъства в изявлението на Путин за взрива на Кримския мост. Отговаряме на БСП и на Радев едновременно: Защото България е обявена за "вражеска държава" от Кремъл - единствено по силата на своето членство в ЕС и НАТО.

Затова всякакви самоунижения - поклони, "неутрализъм" и въздържане от политически действия в полза на националния български интерес, мотивирани от сервилност спрямо Москва са - първо, излишни - и, второ - системно ощетяващи интересите и международната позиция на България", анализира Минчев.

И напомня, че България и Полша бяха първите европейски страни, на които "Газпром" еднолично в нарушение на договорите спря доставките на газ.

"България е направила своя избор за система на национална сигурност и за общност на своята национална принадлежност. Остатъците на унизителен комунистически лоялизъм към Москва на всяка цена са системно ощетяващи българския национален интерес - да го подчертаем!", настоява Огнян Минчев.