Ограничават тежките камиони по АМ „Тракия“ на 2 и 3 март

Новини
18:31 - 01 Март 2023
1165
Ограничават тежките камиони по АМ „Тракия“ на 2 и 3 март

Ограничения в движението на тежки камиони над 12 тона в участъка от 5-и до 23-ти км на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас ще бъдат въведени на 2 март от 12 до 19 ч. и на 3 март от 8 до 14 ч., съобщава АПИ.

„Временната организация на движението е заради очаквания интензивен трафик за трите почивни дни около националния празник“, уточняват от пътната агенция.

В момента движението по моста при 20-и км в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента, посочват от АПИ. То се нуждае от авариен ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящ ремонт на пътната плоча на селскостопанския подлез при 20-ия км на автомагистралата. За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по пътя София – Пловдив.

Автомобилите над 12 тона се отбиват при 5-и км в посока Бургас на АМ „“ракия“ по пътната връзка с първокласния път и се връщат на магистралата през пътен възел „Вакарел“ – при 23-ти км на АМ „Тракия“. Ограничението ще е в сила до 10 май.

На 5 март за час и половина – от 11 до 12.30 ч., ще бъде ограничено движението в участък от пътя Смолян – Широка лъка, заради традиционния кукерски събор „Песпонеделник“. Всички автомобили ще изчакват на място. При необходимост ще се осигурява преминаването на автомобили със специален режим на движение, предупреждават още от АПИ.