Огромен пожар обхвана товарен терминал в Новоросийск

Русия
13:44 - 18 Август 2023
2398
Огромен пожар обхвана товарен терминал в Новоросийск

Видеоклипове разпространявани в социалните медии, показват огромен пожар, обхващащ товарен терминал в Новоросийск, пристанищен град на Черно море в Южна Русия, съобщи "Нюзуик".

Пожарът се е разпространил на площ от 1300 квадратни метра, съобщи руската държавна информационна агенция РИА Новости, която разпространи видео от инцидента, на което се виждат горящи контейнери и небе, изпълнено с черен дим.

Това е последният от поредица мистериозни пожари, които удариха Русия по време на пълномащабното нахлуване на президента Владимир Путин в Украйна, което започна през февруари 2022 г.

Руският канал Telegram SHOT също публикува кадри от мястото на инцидента, като каза, че службата за спешна помощ е била предупредена за пожара малко след 9 сутринта местно време.

Местните медии съобщиха, че 42 пожарникари и 14 единици оборудване работят за справяне с огъня. Не се съобщава за жертви.

Русия обвини Украйна за скорошните атаки с дронове в страната. Киев обаче не е поел отговорност в съответствие с политиката си на дистанциране от удари на руска територия.

Припомняме, че Рано в петък на 4 август, украински морски дронове атакуваха руска военноморска база близо до черноморското пристанище Новоросийск. В резултат на атаката,  десантният кораб "Оленегорский Горняк" претърпя тежки щети.

Малко по-късно, в резултат на атаката от украински морски дронове в Керченския пролив руски танкер за гориво  беше повреден.