Огромна дупка зее в парите на градския транспорт в София

Калоян Паргов - твърд противник на вдигането на цените на билетите

Общество
14:49 - 07 Ноември 2022
1877
Огромна дупка зее в парите на градския транспорт в София

С повече от 70 милиона лева недостиг работи градският транспорт в София. Това заявиха в ефира на "Евронюз България" общинските съветници Калоян Паргов от БСП и Зафир Зарков от ГЕРБ.

По думите на Паргов няма нужда поскъпват билетите за градския транспорт. Но е на мнение, че е крайно необходима индексация на заплатите на шофьорите и ватманите. 

След направено обследване на място се оказа, че има част от дейностите, които повторно се правят, т.е. има грешка в изпълнението. Увериха ме, че повторното изпълнение на определени дейности е за сметка на изпълнителя, не е за сметка на самият проект, който е на стойност 40 милиона лева без ДДС, уточни Паргов по повод безкрайния ремонт по трасето.

Зарков обаче му опонира с думите: 

"Експертите на Столична община изискват по-добра организация, която да може да навакса и дори да елиминира това закъснение, което е у строителя. Какво се случва следващата година? Транспортът до 2019 година бе в добро състояние, но за съжаление след това дойде ковид и с намалените пътници гарантира два пъти по 50-60 милиона лева по-малко приходи от превозни документи".