Окончателно: Условната присъда за бившия кмет на Тетевен Милен Милев

Ексградоначалникът бе на подсъдимата скамейка заради присвояване на пари от общинска фондация

Актуални новини
16:00 - 09 Август 2024
871
Окончателно: Условната присъда за бившия кмет на Тетевен Милен Милев

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди решението на Апелативен съд-Велико Търново, с което бившият кмет на Тетевен Милен Милев бе осъден на две години условно заради присвояване на пари от общинска фондация, съобщиха от съда. Решението не подлежи на обжалване.

Делото бе образувано на 3 август 2015 г., но му бе даден ход в Окръжен съд-Ловеч на следващата година. Първоначално бяха повдигнати обвинения, освен на Милев и заместникът му Детелин Пърлев, на главната счетоводителка на общината Ирена Тихолова и на приятелката на бившия кмет Биляна Василева. Наказателното производство срещу тях бе прекратено поради изтекла давност.

С присъда на Окръжен съд-Ловеч Милев е признат за виновен за това, че в периода 15 април 2009 г. - 29 декември 2009 г. в Тетевен при условията на продължавано престъпление и в качеството си на длъжностно лице - председател на Управителния съвет на Общинската фондация „Тома Васильов“, присвоил чужди пари, собственост на фондацията, като присвоеното имущество е в големи размери.

С въззивното решение на Апелативен съд-Велико Търново присъдата е изменена в частта относно размера на наказанието „лишаване от свобода“ на Милен Милев - от три на две години, отменени са наказанията за лишаване от права.

Извършеното деяние от Детелин Пърлев е преквалифицирано, присъдата е отменена в осъдителната част и производството е прекратено заради изтекла давност.

Окончателно: Условната присъда за бившия кмет на Тетевен Милен Милев