Омразната снаха и каймакът на естрадата изпратиха Ваня Костова (ГАЛЕРИЯ)

Култура
14:48 - 11 Май 2021
20119
Омразната снаха и каймакът на естрадата изпратиха Ваня Костова (ГАЛЕРИЯ)

Роднини, приятели и цветът на българската естрада се сбогуваха днес в храма "Свети Седмочисленици" в София с незабравимата певица Ваня Костова. Гласът на "Тоника" си отиде внезапно на 6 май на 64-годишна възраст.

Сред почелите паметта на звездата бяха най-емблематичните родни изпълнители от началото на 80-те до днес, начело с Орлин Горанов, Богдана Карадочева и Стефан Димитров, Веселин Маринов, Мими Иванова и Развигор Попов, Михаил Йончев, актьорът и режисьор Славчо Пеев, бившият президент Петър Стоянов. Въпреки тежкото си здравословно състояние откривателят на Ваня Стефан Диомов също я почете.

Венец изпрати и снахата на голямата Ваня - Стефания Цветкова. Двете дами водеха дългогодишна открита война, добре отразена в медиите, но пред лицето на вечността всички различия са останали назад.

Особено ексцентрична и меко казано неподходяща беше появата на шоумена Къци Вапцаров, който цъфна на поклонението с крещящ жълт суичър и с велоципед, но Къци си е Къци.

Ваня Костова е родена на 18 април 1957 г. в Димитровград. Завършва Българската държавна консерватория в класа на Георги Кордов.

През 1981 г. Ваня Костова изпява първата си песен като професионална певица заедно с "Тоника СВ" - "Приятели", по музика на Стефан Диомов".

В памет на Ваня Костова на 1 август в Бургас ще има голям концерт, на който ще се изпълняват нейните песни.

"Милата ми майчица, още не мога да повярвам. Болката е огромна, душата ми плаче." С тези думи синът на легендата на "Тоника" - Боян Михайлов, изплака мъката си от загубата на една от най-популярните ни естрадни звезди. Навръх Гергьовден голямата певица напусна този свят след усложнения от прекарани предишни заболявания. Костова страдаше от диабет, проблеми с гръбнака, имаше и онкологично заболяване, а наскоро прекара и коронавирусна инфекция.

Снимки: Агнес Методиева