Омразният брат на проф. Вучков чества юбилей в Народния

Събитието беше отбелязано с представлението „Хотел Британика - Лондон“ с режисьор самия Михаил Петров

Култура
13:03 - 25 Октомври 2024
362919
Омразният брат на проф. Вучков чества юбилей в Народния

75-годишен юбилей отпразнува преди дни актьорът Михаил Петров в Народния театър „Иван Вазов“. Събитието беше отбелязано с представлението „Хотел Британика - Лондон“, продукция на Разградския театър с режсьор самия Петров в камерната зала на първата ни сцена.

След края на спектакъла той излезе на сцената, за да приеме аплодисментите на публиката, а особено трогателен беше моментът, когато неговата най-малка внучка София, която е само на 4 годинки и половина, поднесе цвете на дядо си.

„Хотел Британика - Лондон“ - снимка: Народен театър "Иван Вазов"

Михаил Петров е полубрат на покойния проф. Юлиан Вучков, който почина през 2019 г. Двамата обаче не поддържаха добри отношения и самият проф. Вучков споделяше приживе, че с Петров не е разменил и дума близо 35 години. Те са родени от една майка, но са от различни бащи, което беше причината телевизионната легенда да нарича Михаил „полубрат“.

Актьорът беше единственият наследник на Вучков, тъй като професорът нямаше други живи роднини. Петров наследи апартамента му в центъра на София, както и неговите спестявания.