Оперната дива Елина Гаранча с концерт в София

Най-обичаното мецосопрано в света излиза на сцената на зала 1 на 23 септември със Софийска филхармония

Култура
09:29 - 16 Юни 2019
2428
Оперната дива Елина Гаранча с концерт в София

Елина Гаранча, признатата в цял свят притежателката  на уникален тембър и чувствен глас, ще пее  в зала 1 на НДК на 23 септември. Поканата идва от Софийската филхармония, а концерта на красивото мецосопрано ще дирижира един от най-обичаните съвременни диригенти Карел Марк Чичон.

За почитателите на класическата музика събитието с участието на звезда от ранга на Гаранча е истински празник. Неповторимото мецосопрано идва у нас в разцвета на своята кариера. Само преди няколко месеца Елина откри сезона на Метрополитън опера с новата продукция на "Самсон и Далила", диригент Яник Незе-Сеген.  Красивата визия, изключителната техника и искреност на  изпълненията ѝ осигуряват чести гостувания във Виенската Щатсопера, Берлинската Щатсопера, Баварската опера в Мюнхен, Карнеги Хол в Ню Йорк и Уигмор Хол в Лондон, участия в различни гала вечери и фестивали във всички точки на света. Любими на публиката са съвместните ѝ концерти с руското сопрано Анна Нетребко, с която в момента са най-популярните женски оперни вокали в света.

За концерта си в София Елина Гаранча е подготвила репертоар с любими оперни арии на Верди, Пучини и Чилеа, както и песни на Гардел, Гасталдон и други. Професионалният и услужлив глас на певицата позволява тя да изпълнява и най-сложния репертоар с лекота и изящество, излъчвайки абсолютна женственост и оставяйки публиката без дъх.

В света на операта не е рядкост сцената да събере двама души и в живота, както се случва с Гаранча и британския диригент Карел Мария Чичон, с когото имат щастлив брак и две дъщери. Семейството продължава да концертира заедно, както ще се случи  и на сцената на Зала 1 на НДК на 23 септември.

Концертът на оперната прима ще е поредното предизвикателство, с което националния ни филхаромничен оркестър ще докаже професионализма си и световното си ниво. Само преди няколко месеца, отново по покана на Софийска филхармония, гостува легендарното сопрано Анджела Георгиу, която остана впечатлена от българския диригент Найден Тодоров, филхармониците ни и топлото просрещане на българската публика.