Опозицията в Македония: Президентът Пендаровски да се извини за думите си, че Гоце Делчев е българин

Горещи спорове в Скопие за това чий е революционерът

Балкани
15:32 - 30 Юни 2019
1942
Опозицията в Македония: Президентът Пендаровски да се извини за думите си, че Гоце Делчев е българин

Лидерът на македонската опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви снощи в интервю за телевизионния Канал 5, че ако президентът Стево Пендаровски иска среща на четири очи с него, първо трябва да се извини на македонците в Република Македония за изявлението си, че Гоце Делчев е българин, и да се отрече от думите си, съобщава македонският информационен сайт прес24.

"Винаги, когато бъда поканен на лидерска среща, където ще се взимат решения за бъдещето на нашата държава, на Република Македония, ще присъствам и ще давам своя принос. Но ако г-н Пендаровски иска да има среща на четири очи с мене, ще трябва да докаже, че е президент на всички граждани. Използвам случая да го призова, ако наистина искрено иска среща с лидера на опозицията, първото което трябва да направи е да се извини на македонците в Република Македония за изявлението си за Гоце Делчев и да го оттегли, чак след това може да разговаряме за среща между нас", каза Мицкоски.

Лидерът на опозицията каза още, че няма дилеми кой е бил Гоце Делчев. Той добави по темата за промените в правителството, че не е видял "метла" в държавното управление и че премиерът Зоран Заев е "измел" само предложението да бъде и министър на финансите.


На снимката: Паметникът на Гоце Делчев в Скопие