Определят наказанието на България в края на октомври

Тогава ще разберем какви ще са санкциите заради проявите на расизъм в евроквалификацията с Англия

Спорт
11:54 - 18 Октомври 2019
441
Определят наказанието на България в края на октомври

УЕФА ще вземе решение за наказанието, което ще получи България за инцидентите по време на двубоя с Англия (0:6) от европейските квалификции на 28 октомври. Тогава Дисциплинарната комисия към европейската футболна централа ще разгледа казуса за случилото се на стадион “Васил Левски”.

Срещу България са повдигнати четири обвинения - в расистко поведение, хвърляне на обекти, нарушаване на реда по време на изпълнението на националните химни и показване на повторения на таблото на стадиона. Тъй като това не е първо обвинение за расизъм, а и заради сериозния отзвук в световните медии, най-вероятно наказанието ще бъде доста тежко.

От УЕФА са повдигнати две обвинения и срещу Английската футболна асоциация. Първото е за нарушаване на реда по време на националните химни, а второто е за неосигуряване на достатъчно стюарди в сектора за гости.

Прави впечатление обаче, че от европейската централа не са повдигнали обвинение срещу английските фенове, които също скандираха нецензурни песни по време на срещата и показваха нацистки поздрави.