Осъдиха изпълнител , спрял дело срещу Мишо Бирата

Осъдиха публичен изпълнител, спрял дело срещу Михаил Михов - Мишо Бирата

Новини
15:37 - 20 Май 2019
2048
Осъдиха изпълнител, спрял дело срещу Мишо Бирата

След дълга обиколка по съдебни инстанции и връщане за ново гледане, Върховният касационен съд призна за виновен публичен изпълнител от Варна, че прекратил с разпореждане изпълнително производство, образувано за принудително събиране на дължими от дружество „Евродринкс“ АД на бизнесмена Михаил Михов (известен като Мишо Бирата - б.р.) държавни вземания. Според съдебно-счетоводната експертиза по делото причинените вреди на държавата са на стойност 498 728,68 лева.

Състав на Върховния касационен съд остави в сила решението на апелативните магистрати от Варна срещу Недрет Н., а именно 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Престъплението било извършено чрез ръчни записи от идентифициран потребител с потребителското име на Недрет. В деловодната система на Агенцията за държавни вземания по изпълнителното дело срещу дружеството-длъжник „Евродринкс“ АД ръчно била вписана промяна на размера на дължимите лихви и на част от главниците по несъбраните вземания.

Решението преди бе потвърдено от апелативния съд, но след протест на прокуратурата ВКС го върна за ново гледане на втора инстанция. новият състав по делото прецени, че Недрет е виновен и му даде условна присъда, което върховните магистрати потвърдиха като последна инстанция.