Осем души са пострадали при нови експлозии край Ачинск

Причината за взривовете е била мълния

Новини
19:37 - 09 Август 2019
2541
Осем души са пострадали при нови експлозии край Ачинск

Осем души са пострадали при нови експлозии в депото за боеприпаси край Ачинск. Това съобщиха за ТАСС медици. 

„Осем души се обърнаха към нас в институцията“, потвърдиха лекарите, като поясниха, че става въпрос за петима цивилни, един военен и двама полицаи, потърсили медицинска помощ.

От болницата допълниха, че един човек със счупено ребро е отказал да бъде хоспитализиран. "Един отказа, четирима бяха хоспитализирани", подчертава източникът.

От своя страна Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че в резултат на нови експлозии е ранен един човек.

"В резултат на взрива служител на частната охрана на контролно-пропускателния пункт на склада получи наранявания от счупено стъкло", съобщиха от военното ведомство.

Причината за новите експлозии е била мълния. Тази информация беше потвърдена от Министерството на отбраната, като от ведомството отбелязаха, че мълнията е ударила снаряда.

"На 9 август 2019 г. вследствие на мълния, пробила в склада, боеприпасите са се запалили, след което е последвала детонация.В резултат на взрива служителят по сигурността на контролния пункт на склада получи леки наранявания", се казва в съобщението.

От пресслужбата на областния управител на Красноярския край също потвърдиха за новите експлозии. 

Източник на агенцията в спешните служби заяви, че жители на село Каменка, разположено близо до военния склад, се евакуирани в безопасна зона.

"Жителите се евакуират до село Малиновка", каза източникът.