Още 3 отбора се класираха предсрочно за Евро 2024

Футбол
09:15 - 16 Октомври 2023
2662
Още 3 отбора се класираха предсрочно за Евро 2024

Отборите на Испания, Шотландия и Турция вече се класираха за финалите на Евро 2024. Така те се присъединиха към съставите на домакина Германия и Франция. 

Футболистите на Луис де ла Фуенте победиха с 1:0 като гост Норвегия и си гарантира едно от първите две места в група "А". Единственото попадение в Осло бе дело на испанеца Гави в 49-ата минута. Преди почивката гол на Алваро Мората беше отменено заради засада.

Успехът на Испания изпрати автоматично на финалите и Шотландия. „Гайдарите" заедно с „ла фурия“, имат  по15 точки, което ги прави недостижими. Норвегия пък загуби и последните си шансове да завърже интригата в групата. Ерлинг Холанд, Мартин Йодегор и компания са трети в подреждането с 10 точки, а до края на квалификациите им остава само един мач - гостуване на Шотландия.

Турция постигна убедителна победа с 4:0 в домакинството си на Латвия от група D. Така футболистите водени от Винченцо Монтела се класираха на финалите в Германия догодина. Домакините в град Коня откриха резултата в 58-ата минута с красиво попадение Юнус Акгюн. В 83-тата минута Дженк Тосун удвои с глава след центриране на Самет Акайдън. Керем Актюроглу увеличи на 3:0, а Тосун оформи крайното 4:0 във втората минута на добавеното време. 

В другата среща от групата Уелс постигна изключително ценна победа с 2:1 над Хърватия. "Драконите" се нуждаеха от задължителни три точки в този двубой, за да имат шанс за класиране. Хари Уилсън бе героят за домакините, вкарвайки първите два гола в мача в 47-ата и 60-ата минута. Хърватите намалиха чрез Марио Пашалич в 75-ата минута, но силите им не стигнаха за нещо повече.