Оставиха в килия насилницата Анка Михайлова

Осиновителката на малката Севда е физически и психически здрава, посочи прокурор Атанас Илиев

Общество
17:49 - 28 Септември 2022
3248
Оставиха в килия насилницата Анка Михайлова

Никаква емпатия и хуманност не е показала по време на разпитите осиновителката Анка Михайлова, която е задържана за побоя над детето й, заяви зам.-районният прокурор Атанас Илиев. По думите му осиновителката на малката Севда е физически и психически здрава.

"Видно от психиатричната експертиза представените версии от нея не кореспондират на състоянието на детето", допълни той. И настоя съдът да й наложи постоянен арест, тъй като имало опасност да извърши друго престъпление или да се укрие. "На първо място трябва да се има предвид тежестта на престъплението, както и фактът, че обвиняемата има роднини в Германия, при които може да се укрие. Трябва да се вземе предвид и наказанието, което се очаква", допълни Илиев. Законът предвижда от 3 до 15 г. лишаване от свобода, ако се докаже вината й.

Съдът обаче уважи искането на прокуратурата. "Показанията на свидетелите подкрепят тезата на Анка Михайлова, но те не са били преки очевидци", отсякоха магистратите. По думите на разпитаните лекари по тялото на малката Севда има много травми с различна давност. Един от медиците - офтамолог, който е прегледал детето, е констатирал, че има много кръвоизливи по ретината на момиченцето, които няма как да са причинени от едно падане.

Магистратите сметнаха, че обвиняемата е с висока степен на обществена опасност я оставиха за постоянно в ареста. Определението подлежи на обжалване.

Още по темата - четете тук