Оставят в ареста дупничанката , заплашила бившия си с пистолет

Случаят е от 20 септември, а жената беше задържана за 24 часа, след подадена жалба от потърпевшия

Новини
14:26 - 28 Септември 2024
1026
Оставят в ареста дупничанката, заплашила бившия си с пистолет

Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 31-годишна жена, обвиняема от прокуратурата за закана с престъпление против личността на бившия ѝ съпруг, и за незаконно държане на огнестрелно оръжие - пистолет. Това съобщиха от съда в Кюстендил.

Според съдебната институция от събраните на този ранен етап от разследването доказателства не може да се направи обосновано предположение за посоченото деяние – закана за убийство, в условията на домашно насилие.

Незаконното държане на огнестрелно оръжие, което е годно да възпроизведе изстрел, и което е със заличени данни за марка и модел, навежда на извода, че се касае за изключително висока степен на обществена опасност на деянието и дееца, макар че в случая обвиняемата е с добри характеристични данни. Що се отнася до другата предпоставка, предвидена в закона, настоящият съдебен състав счита, че няма опасност обвиняемата да се укрие, пише в мотивите си съдията по делото.

Определението на съда подлежи обжалване и/или протестиране в тридневен срок от днес пред Окръжен съд-Кюстендил, казаха още от съда. 

Случаят е от 20 септември в Дупница. Жената беше задържана за 24 часа, след подадена жалба от потърпевшия.