Освен наркотици Кристиан Николов употребил и лексотан преди катастрофата

Крими
07:50 - 23 Април 2020
5757
Освен наркотици Кристиан Николов употребил и лексотан преди катастрофата

Кристиан Николов, който уби на пътя журналиста Милен Цветков, е употребил четири вида дрога, включително и лекарството лексотан и то в рамките на 24 часа, съобщи съдия Мумджиева по време на гледане на мярката на младежа. 

В своето определение тя на няколко пъти изтъкна колко много и различни наркотици е употребил младежа. Според нея при толкова много дрога, която е приел, той едва ли бил могъл да се удържи отново да посегне към наркотиците,  ако е под домашен арест. Освен това можел да изложи и други членове на обществото на риск, точно заради дрогата.

Съдия Мумджиева изтъкна, че тъй като е студент в Берлин може да се укрие. Посочи и това, че е бил отличник в немската гимназия в София съвсем не омаловажава факта, че след употребата на такова значително количество наркотици, се е качил за волана. 

Майката на Кристиан - Десислава Николова, която бе задържана за 24 часа и пусната на свобода срещу 100 хил. лева,  твърдяла, че от 15 до 19 април била извън София. Тя представила декларация на едно от КПП-тата. Наложило й се да се прибере по спешност, когато й съобщили, че синът й е задържан. Тя обаче признала, че колата се ползва предимно от него.

След близо час и половина заседание съдът остави Кристиан в ареста. Определението може да се обжалва пред апелативния съд.