Освиркаха Румен Радев, докато си тръгва от Президентството (снимки)

Политика
19:48 - 17 Август 2022
10404
Освиркаха Румен Радев, докато си тръгва от Президентството (снимки)

Протестиращи освиркаха силно президента Румен Радев, който си тръгваше от „Дондуков“ 1. Те изпратиха държавния глава с възгласи „оставка“. Държавният глава запази самообладание и без да влиза в контакт с протестиращите, придружаван от охраната си от НСО, се шмугна в лимузината си, видя репортер на Lupa.bg

Протестиращите през сградата на Президентството изпратиха Радев с мощно освиркване и дюдюкания

Акцията под надслов #ГаzWithMe започна в 19 ч. На днешната демонстрация пред президентството присъства и бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който държо реч.

Тази вечер, за трети път, десетки протестират под прозорците на Радев срещу поставянето на България в зависимост от руския природен газ. Организаторите на протеста изразиха опасенията си, че служебният кабинет, избран от президента, иска да обвърже България с руския гигант „Газпром“.

Хората, които се организираха в социалните мрежи, се заканиха да създадат списък със 7 основни въпроса, сред които „Кои ще бъдат доставчиците на газ за България“ и „Чий е полуостров Крим?“.

Протестите започнаха три дни след встъпването в длъжност на служебния кабинет на Гълъб Донев – в петък, 5 август. Тогава се проведоха две демонстрации – на граждани и на „Демократична България“.

Снимки: Агнес Методиева

Столичанин се появи с атрактивен плакат на протеста тази вечер

Борислав Сандов бе един от ораторите на протестния митинг пред "Додуков" 1