От днес още 16 хранителни продукта са с намалени цени в Сърбия

Балкани
12:09 - 20 Септември 2023
1735
От днес още 16 хранителни продукта са с намалени цени в Сърбия

От днес в търговските вериги в Сърбия ще бъдат намалени цените на още 16 продуктови категории, като част от кампанията "По-добра цена - цена за хората", съобщи Танюг, предаде БТА.

Това са: брашно ТИП 500 и ТИП 400, слънчогледово олио, кисело мляко, маргарин, сирене за мазане, лук, боб, зеле, пастет, хот-дог, замразен грах, конфитюр, бисквити, паста за зъби и сапун. Акцията продължава до 31 декември, а продуктите, които са част от нея, в магазините са ясно обозначени с етикет "Bolja cena“ ("боля цена" - по-добра цена), за да могат потребителите да ги намерят по-лесно на рафта и да ги купят.

Министърът на финансите в сръбското правителство Синиша Мали посети тази сутрин супермаркет и, както посочи, спести повече от 1000 динара, като купи продукти с надпис "По-добра цена“, съобщи белградският вестник "Политика". Синиша Мали установи, че продуктите наистина ги има по рафтовете, че са налични и ясно обозначени.

"Дойдох тук в маркета "Перса“ в квартал Дорчол, за да видя дали са направени намаленията, кои са продуктите, ако има такива, и в крайна сметка, за да видя колко може да спести един гражданин на Сърбия предвид тези намаления. Когато сумирах и купих всички тези 16 продукта, общата сметка беше 1493 динара, а ако нямаше отстъпка, тази сметка щеше да бъде 2644 динара“, заяви Мали пред Танюг.

"Разликата е очевидна и ясно показва резултатите от усилията на правителството на Сърбия и президента в борбата за по-добър стандарт на живот на всички граждани на Сърбия. Продукт по продукт, категория по категория, с увеличаване на заплатите и пенсиите искаме да допринесем за по-добър живот на гражданите на Сърбия и да се борим с инфлацията по този начин“, добави министърът. Мали подчерта, че е добре, че инфлацията бавно спада и че ще достигне осем процента до декември, а през следващата година ще достигне средно 4,9 процента, пише вестник "Политика".