От МВР пред Lupa.bg: Дори в Перник нямаме информация бащата на Сашко да е арестуван

Доброволците споделят, че човекът е задържан около 13 часа днес

Новини
14:41 - 16 Ноември 2022
3849
От МВР пред Lupa.bg: Дори в Перник нямаме информация бащата на Сашко да е арестуван

"Нямаме информация нито тук в София, нито в Перник бащата на Сашко Александър Цветанов да е арестуван. Преди малко говорих с колегата ми от Перник и той не знае това да се е случило. Получихме и други обаждания от журналисти, нямаме информация за подобен арест". 

Така от МВР коментираха пред медията ни появилата се информация в някои медии, че доброволци твърдят, че таткото е арестуван. "Ако това се е случило, знаете, че ние имаме правила и ще го обявим публично, когато се потвърди", заявиха от пресцентъра на МВР.

Lupa.bg научи, че преди няколко часа от таткото на Сашко са поискани допълнителни материали, които той е трябвало да вземе от дома си. Точно там са го чакали и полицаите. За арест обаче не се потвърждава и все още не се е случил. Не е ясно обаче какво ще се случи през следващите няколко часа.

Доброволците си споделят, че човекът е арестуван около 13 часа днес, а една от причините, поне според тях, е че нотариусът разигравал сериозно полицаите. По-рано днес и друг доброволен, член на студентска организация, сподели че таткото доста често сменя версиите си дори за това с какво е облечено детето, а хората трябва да търсят най-вече лице, защото останалото не е константно.

Някои от хората на терен признават, че са видели полицейски патрули, които сякаш ескортират бус, в който може би има човек. Валят и предположения, че най-вероятно таткото на Сашко вече ще бъде изправен пред полиграф - нещо, което така и не е станало през изминалите дни.

Очаквайте подробности