От ТВ "7/8" пред Lupa.bg: Не раздаваме телевизори във фейсбук

Фейк страница на бъдещия канал на Слави Трифонов обяви фалшива томбола, 30 хиляди се вързаха

Общество
17:00 - 30 Октомври 2019
16526
От ТВ "7/8" пред Lupa.bg: Не раздаваме телевизори във фейсбук

Фалшива фейсбук страница предизвика истерия сред близо 30 хиляди фенове на Слави Трифонов. В ранните часове на 30 октомври от нея беше пуснато съобщение, че във връзка с пускането на новия телевизионен проект на Дългия - ТВ "7/8", от екипа ще раздадат 100 телевизора на зрителите си. За целта те трябвало да "харесат" страницата и да я "споделят" на своите лични профили в социалната мрежа. 

Заместникът на Трифонов сценаристът и вицелидер на партията му "Няма такава държава" Тошко Йорданов категорично отрече пред Lupa.bg за съществуването на такава томбола. Той бе изумен от огромното количество хора, които са се "вързали" на фалшивата новина за 100-те приемника. 

Не е ясно кой е създател на страницата, събрала близо 50 хиляди българи за няколко часа, от които поне 30 хиляди се регистрираха за менте-томболата и поискаха да се сдобият с безплатен телевизор. От екипа на учиндолеца са я докладвали, но тя продължава мълниеносно да се разпространява и в другите групи, и в профилите на заблудени Трифонови симпатизанти.