Отцепниците от Слави запалиха колите към Националния стадион

Политика
16:40 - 13 Юни 2022
10749
Отцепниците от Слави запалиха колите към Националния стадион

Част от новите независими депутати, откъснати от групата на Има такъв народ на Слави Трифонов, се събира след час на Националния стадион "Васил Левски", за да даде брифинг във връзка с политическия трус.

На обвиненията, че са предатели и са напуснали Дългия за постове и пари, предложени им от "Продължаваме промяната", по наша информация, ще бъдат Николай Радулов, Георги Георгиев и Деян Петков, който потвърди пред Lupa.bg, че пътува от Плевен за София.

Че пресконференцията ще се води на стадиона само доказа слуховете, че не кой да е, а спортният министър в оставка Радостин Василев е събрал новата подкрепа за Кирил Петков и Асен Василев. 

Останалите четирима - Светлин Стоянов, Христинка Иванова, Ивайло Христов и Иво Атанасов, засега се канели да запазят мълчание. Иванова заяви пред наш репортер: "По-късно ще научите истината. Не искам да коментирам, не е удобно", незнайно защо. Но настояваше да разбере кой я е издал като част от изменниците на Дългия. 

Първият, съобщил за алъш-вериша сред законотворците на шоумена - варненският депутат Кирил Симеонов (известен като Киро Брадъра от участието му в един от първите сезони на риалити шоуто "Биг Брадър" - б.р.) е изключил мобилния си телефон. По наша информация, той ще е осмият, напуснал групата на Трифонов. 

По-късно пък се очаква заседание на оставащите 18 депутати, водено лично от него, но вероятно извън сградата на Народното събрание.