Отхвърлиха единствената досега жалба за изборни нарушения

Сигналът е на партия срещу отразяването на началото на кампанията на друга политическа сила в новинарска емисия, обясни говорителят на ЦИК Димитър Димитров

Политика
17:12 - 07 Март 2021
2931
Отхвърлиха единствената досега жалба за изборни нарушения

За първите три дни от официалното начало на предизборната кампания в Централната избирателна комисия е получена само една жалба за нарушение. Жалбата е от партия срещу отразяването на началото на кампанията на друга политическа сила в новинарска емисия на една от националните телевизии, съобщи пред БНР говорителят на ЦИК Димитър Димитров.

Той каза, че жалбата е отхвърлена. "Тъй като новинарското съдържание на медиите е до голяма степен отговорност на новинарските екипи. Телевизията може да е преценила, че това е събитие, което си заслужава да влезе в новините", добави Димитров.

От ЦИК припомниха, че освен правилата за предизборна агитация, в сила са и допълнителни противоепидемични изисквания за провеждането на предизборни прояви - ограничения за капацитета на залите, носене на маски и спазване на дистанция. Колко избирателни секции ще бъдат открити в чужбина, ще бъде решено на 13 март, обяви още говорителят на ЦИК.