Откраднаха мече от зоопарка на ужасите в Благоевград

21:50 - 08 Юли 2020
8565
Откраднаха мече от зоопарка на ужасите в Благоевград

Нов сигнал за потресаващо отношение към животните в благоевградския зоопарк попаде местен жител. Случаят с новородените и захвърлени лъвчета не е единственият тревожен сигнал. Зрител на Би Ти Ви сигнализира, че е видял новородено мече в зоопарка, а дни по-късно то буквално изчезнало,. Кметът започва спешна проверка превърнал ли се е този зоопарк в концлагер за животни.

Александър е фотограф любител. Обича да снима животни и често го прави в зоопарка. „Веднъж съвсем случайно гледам женската мечка излиза, откъдето е вътрешното пространство с нещо много малко в устата. Като осъзнах, видях, че това е съвсем новородено буквално преди минути мече, защото излизаше от него и пара“, разказа Александър Тодоров пред Би Ти Ви. 

Фотографът сигнализира веднага гледачите в зоопарка да отделят мечока от майката с новороденото. След дни, когато иска да провери какво се случва с мечето, Александър грубо е изгонен от гледачите с общинска охрана.

„Като ги питах къде е мечето, те ми отговориха, че въобще не е имало мече и въобще повече там да не ходя. Ето аз успях да направя 3 снимки, това абсолютно е новородено мече. Майката го държеше в устата си и бягаше от мъжкия“, допълни Тодоров.

Директорът на парка е в отпуск и не вдига телефона си. На изпратен въпрос до общината кога за последно се е раждало мече в зоопарка, отговор няма.

Димитър Иванов от фондация „Четири лапи“ пък разказва за няколко случая на родени и в последствие изчезнали животни. Оправданието винаги е едно - че са убити от мъжкия.

Зоопаркът е под контрола на Екоминистерството. От регионалния екоиинспекторат обясниха, че правят проверки всяка година по веднъж, както изисква лицензът. Ще направят и сега, след репортажа за лъвчетата.