Откриват уникален фундамент в чест на Ицо Стоичков

Основен организатор е община Харманли и Донко Трендафилов

Спорт
19:40 - 18 Юни 2023
5520
Откриват уникален фундамент в чест на Ицо Стоичков

Уникален фундамент ще открие Харманли в чест на Христо Стоичков във вторник. Именно в местния Хеброс започна професионалната кариера на Камата, за да стигне до "Златната топка". Основен организатор е община Харманли и Донко Трендафилов, с когото легендата живя 1 година в една стая в общежитието за спортисти.

Домакините са направили огромна обувка от бронз, която е дълга 1,15 метра. До нея ще бъде поставена топка, която е с диагонал 90 сантиметра.

Ще има фланелка на Стоичков с №8, която ще е висока 1,5 метра. На бронзова основа са изписани имената на всички отбори, през които е минал Камата, както и няколко знаменити негови лафове. До фундамента има мраморна плоча с площ 15 квадрата, на която е изрисувана осмица. В нея Стоичков ще остави отпечатък от своя крак.

Фундаментът е до стадион "Хеброс". Децата от три отбора в Харманли ще направят шпалир на своя идол, а мажоретки ще го посрещнат на стадиона. По покана на организаторите ще присъстват футболисти, с които Стоичков игра в "Хеброс" - Живко Рангелов, Хрисим Ганев, Иван Галтов, Динко Господинов, Васил Петев и Атанас Гинев.