Отлично! Алберт и Камен влетяха във втория манш на слалома (СНИМКИ)

Зимни
06:34 - 16 Февруари 2022
5264
Отлично! Алберт и Камен влетяха във втория манш на слалома (СНИМКИ)

Отличен първи манш и за двамата българи в слалома на олимпиадата в Пекин. Най-добрият ни алпиец Алберт Попов се класира 9-и, Камен Златков - 20-и. Първите 12 са събрани само в 87 стотни за втория манш.

Водач след първия манш е Йоханес Щролц от Австрия с време 53,92 секунди. Челната тройка допълват двамата представители на Норвегия - Хенрик Кристоферсен (+0.02) и Себастиан Фос-Солевааг (+0.06).

Вторият манш започва в 7.45 ч българско време. 

"Не беше лесно, защото теренът имаше дупки или нещо такова, има странни следи, които карат ските да се плъзгат. Не осъзнавах, че движа толкова добре. В стръмната част усетих, че позицията ми е доста назад. Тук виждам най-голямата си грешка в трасето, но като гледам – в шамарите съм", коментира веднага след финала Алберт Попов по БНТ. Аби смята, че има още резерви и може да подобри представянето си във втория манш.

"Класирането е оптимално. Позицията ми за втория манш е много хубава, мисля, че ще имам предимство. Вторите маншове са ми силната страна. Мога да кажа, че съм доволен. Теренът е доста странен, предразполага много рискове и може да се случи всичко", каза Камен Златков.

Снимки: БОК