Отровна мъгла похлупи Пловдив

Актуални новини
08:12 - 14 Януари 2020
1778
Отровна мъгла похлупи Пловдив

Пловдив осъмна под капак от отровна мъгла и мръсен въздух. Нивата на фини прахови частици във въздуха са над нормите, сочи сайтът airbg.

Тихото време е причина за натрупване на замърсители в атмосферата, обясняват експертите. В Пловдив въздухът с трайна мъгла е замърсен над допустимото в "Тракия" в района на Скобелева майка и "Опълченски". Опасен въздух дишат също в "Захарна фабрика" и "Гагарин", тръби „Марица”.

Специалистите коментират, че "спасение по единично" от мръсния въздух няма и са нужни мерки на държавно ниво, за да се реагира на проблема.

И все пак най-често даваните от специалистите съвети е в дните с повишено замърсяване на въздуха хората, които имат здравословни оплаквания, да остават вкъщи и да не проветряват помещенията, за да нямат досег с въздуха навън.

Ако водите детето си сутрин на училище или детска градина, тръгвайте още по-рано, преди да са се образували задръствания, и използвайте предпазни маски, поне докато се вземат някакви мерки със замърсения въздух в градовете.