Падналият работник в Пловдив е с фрактура на черепа

Пострадалият е в травматичен шок, ще го оперираме, съобщиха от болница "Св. Георги"

Общество
16:04 - 21 Май 2021
1428
Падналият работник в Пловдив е с фрактура на черепа

Досъдебно производство за причинени телесни повреди при трудова злополука образува районната прокуратура в Пловдив, след като днес работник пострада. 

"Той е с фрактура на черепа, има наранявания и на гърдите. В травматичен шок е. Предстои му операция", съобщиха от УМБАЛ "Св. Георги".

Според събраните досега данни около 12, 50 часа е получен сигнал за инцидент в 3-етажна сграда на кръстовището на ул. "Любен Каравелов" и ул. "Радецки" в центъра на града. При извършване на ремонтни работи там - премахване на гредоред между етажите, 30-годишен работник е паднал от стълбище, докато е изкъртвал част от него с машина. Откаран е в болницата с наранявания по главата.

Към момента се извършва оглед на местопроизшествието от разследващ полицай от 2 РУ –Пловдив и се разпитват свидетели. Установяват се собственикът на сградата и организаторът на строително-ремонтните дейности. Изискана е информация за трудовите правоотношения на пострадалия работник.

"От медиите разбрах за инцидента и дойдоха да видя на място какво е станало. Собственикът има право да разруши сградата, като за това не е длъжен да иска разрешение от органите на властта, а сама да прати уведомление". Това заяви Калоян Сухоруков-началник на отдел "Административно правно-обслужване" в район "Централен".

Сухоруков поясни, че ще бъде извършена проверка, дали фирмата, на която е възложено събарянето на сградата дали има необходимия лиценз за извършвано на тази дейност.