Пак скандал за бюджета в НС, Кирил Петков влезе в дебата като Джон Траволта

Политика
10:20 - 01 Септември 2021
10359
Пак скандал за бюджета в НС, Кирил Петков влезе в дебата като Джон Траволта

БСП играят в полза на статуквото и няма какво да се лъжем. Корнелия Нинова е затънала до гуша в задкулисието. Гледам лицемерните ви физиономии и се срамувам от вас, защото единственият ви стремеж е власт, а ще се избиете за нея. Така депутатът от ИТН Станислав Балабанов скъса окончателно всички опити за дебат за съставянето на кабинет с третия мандат, връчен на БСП.

Балабанов обвини левицата от парламентарната трибуна, че цели задържането на статуковото и че заради него отново няма да бъдат приети промени в Закона за НСО, и местенето на Бюрото за защита от съдебната в изпълнителната власт.

А по думите му това облагодетелствало директно лица като главния прокурор Иван Гешев, лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и бившата шефка на НС Цвета Караянчева. "Явно тя бързо разбра, че поцинковането на кофи не й носи нищо и избра да бъде сътрудник на парламентарната група на ГЕРБ, защото избирателят реши да не я вкара в нея като депутат", подигра се Балабанов с биографията на кърджалийката. 

Дебатът, който трябваше да се съсредоточи върху актуализацията на бюджетите на НЗОК и ДОО, се превърна в обсъждане на датата за президентския вот, за предсрочни парламентарни избори и постове по върховете на държавата. А място на трибуната намери и темата за евентуалната нова партия на икономическия министър Кирил Петков.

Филип Станев от ИТН отправи взор към лидера на ДБ и обяви: "Г-н Иванов, не се страхувайте от Джон Траволта, той е в Холивуд". Докато Тома Биков от ГЕРБ коментира, че потенциалното създаване на нова партия на Петков било изключително неприятно за всички парламентарни групи, но не и за тяхната. "На нас даже ни е много приятно", отсече той.