Пак задръствания на „Дунав мост“

Колите чакат в пикови часове около 30-40 минути

Актуални новини
13:58 - 30 Юли 2024
699
Пак задръствания на „Дунав мост“

Интензивен е трафикът за товарни автомобили в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе. Около 40 камиона изчакват на опашка извън граничната зона.

Останалите тежкотоварни автомобили са в буферния паркинг. Шофьори на камиони обясниха, че времето за престой там е повече от 12 часа. Отделно, около 40 минути са им необходими от излизането от паркинга до преминаването на граничния пункт от българска страна. 

Леките автомобили изчакват между пет и десет минути, за да преминат по моста, а в пикови часове - около 30-40 минути. 

Припомняме, че на 10 юли бе поставено началото на основния ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. По тази причина в естакадната част на моста движението в продължение на 200 метра се извършва само в едната лента. Служители на "Гранична полиция" регулират движението на превозните средства в района на строително-монтажните дейности.

От граничния пункт информираха, че за последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 2375 товарни автомобила. От тях 1004 са влезли в България, а от страната са излезли 1371.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.