Панев за Радев: Затвориха фабриката за тролове на Путин, но явно намират нови

Зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ е убеден, тяхната номинация - Владислав Терзиев, ще е новият кмет на София

Новини
19:30 - 15 Юли 2023
3931
Панев за Радев: Затвориха фабриката за тролове на Путин, но явно намират нови

Преди една-две седмици обявиха, че фабриките за тролове на Пригожин са затворили, сега явно се търсят нови тролове, които да обясняват позицията на Русия за войната. Това в кръга на шегата. Така Владислав Панев, зам.-председател на ПГ на ПП-ДБ, коментира по НОВА думите на президента, че Украйна сама настоява да води война. 

"Патриотизъм е да се бориш за високи доходи, чиста природа, добро образование. Интересно е, че някои хора говорят за конфликт в Украйна, когато става дума за войната на Русия, но говорейки за отбраната на Украйна, вече използват думата война. Ситуацията наподобява 1939 г., когато дадоха на Хитлер Чехословакия. На един диктатор териториите никога не са му достатъчни", коментира той. И допълни, че вероятно следващата седмица ще бъде избран нов председател на Сметната палата.

Според него ако има законни основания за импийчмънт на Радев, може да се говори за това. "Коалиция няма, защото само г-жа Габриел от ГЕРБ е в изпълнителната власт. Ще подкрепим Димитър Радев за нов мандат на БНБ, но имаме забележки към банковия надзор - има банки, които не биха издържали една криза. Предстои да решим кои ще бъдат подуправителите, може сред кандидатите да са Петър Чобанов и Андрей Гюров", разкри Панов. И разкри, че ПП–ДБ са обсъдили номинация за шеф на НЗОК, като са разговаряли с трима кандидати.

По думите му Васил Терзиев ще е новият кмет на София и ще модернизира града. "Не мислим да променяме кандидата си и няма причина да го правим", смята той. И призна, че счита за уместно някои намалени ДДС ставки да се върнат в нормалния си размер.