Паника на летището: Полетът Варна-Истанбул закъсня с 3 часа и бе отменен

Новини
14:47 - 04 Юли 2019
2591
Паника на летището: Полетът Варна-Истанбул закъсня с 3 часа и бе отменен

Полетът Варна - Истанбул закъсня с близо 3 часа в четвъртък сутринта, след което бе изненадващо отменен. Пътниците престояха близо час в самолета, а после бяха свалени и оставени да чакат в автобусите, разказаха потърпевши.

От Turkish Airlines призоваха пасажерите за търпение, докато работят и не дадоха информация ще се изпълни ли полета и кога. Не е ясно и какво се случва с тези, които гонят връзки от Истанбул към други дестинации.

По-късно от „Информация полети“ на Летище Варна заявиха, че полетът Варна – Истанбул, планиран за 10,45 часа, няма да бъде изпълнен, поради технически проблем. Междувременно пътниците, които чакаха в автобусите, без да знаят дали и кога ще летят, бяха свалени с багажа им. По думите на служителя на турските авиолиниии, те ще бъдат настанени в хотел за сметка на превозвача.

Самолетът от Истанбул е пристигнал по разписание в 9,45 часа тази сутрин, като след зареждане и подготовка трябваше да излети в обратна посока към турския мегаполис, който свързва тази част на континента със стотици други дестинации по цял свят. Полетът TK1072 Варна-Истанбул на турските авиолинии бе по разписание в 10,45 часа, като се предполагаше, че забавянето е поради някаква неизправност в машината, както стана ясно по-късно.

Най-ранният полет на турските авиолинии е утре, но през летния сезон всички места са предварително резервирани. Не се знае още кога и как пътниците от анулирания полет ще могат да летят. Предполага се, че това ще стане веднага след отстранявне на повредата в самолета им.