Партията на Слави отряза всички за третия мандат

Политика
10:35 - 26 Август 2021
6241
Партията на Слави отряза всички за третия мандат

"Има такъв народ" няма да участва в съставянето на правителство с третия мандат, нито да го подкрепи. За това бе категоричен пред журналисти зам.-шефът на парламентарната група Ивайло Вълчев.

Преди няколко дни първи съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов предложи начело на третия кабинет да застане човек от "Има такъв народ". Той посочи като най-добра кандидатура тази на председателката на парламента Ива Митева. Ден по-късно тази идея подкрепи и съпредседателката на ИБГНИ Мая Манолова и дори надгради с идеята ИТН да дадат предложения и за няколко министри.

"Представете си, че през януари каните на рожден ден някакви хора, които питат кой друг ще дойде, какво ще има за ядене, какво ще ти подарят и накрая - не, няма да дойдем, ще кажем и на другите хора да не идват. Изобщо вашият рожден ден през януари не е добра идея. След това през декември същите хора идват при вас и казват - искаш ли да си празнуваш рождения ден на моята дата. Нямаме въобще база за разсъждения върху този въпрос", категоричен бе Вълчев.

"Няма да влизаме в разговори за кабинет с третия мандат. Сега ни се предлага да направим нещо, което можехме да направим преди един месец с нашия мандат. Наистина не ни е ясна логиката", настоя още той.

На въпрос все пак нямали от ИТН да премислят и да се явят на срещите, които лидерът на БСП Корнелия Нинова организира за бюджета, той каза: "Поканата за актуализацията може би беше изпълнена с добър замисъл, но бюджетът се работи в комисията по финанси."