Първан се обади: Шведският модел ни носи опашка от смърт

Актуални новини
16:45 - 04 Декември 2020
2950
Първан се обади: Шведският модел ни носи опашка от смърт

"Здравната система по-скоро си върши работата, но има среди, които поощряват усещането за хаотичност." Това заяви социологът от Gallup International и политически анализатор Първан Симеонов.

"Има и друг проблем - България е едно от застаряващите общества. Беше ясно, че ако Борисов пусне шведския модел, ще има една опашка от смърт. Хаотичността и смъртността помрачават донякъде усещането на успех.", допълни той.

Социологът е на мнение, че ако сега мерките сработят, нещата могат да се върнат в релси. Той смята още, че от гледна точка на общественото съзнание мерките са дошли навреме.

"Обикновено страхът води до желание за затягане, но обществото самостоятелно стигна до тази идея. Това е шанс за Борисов, защото обществото само е стигнало до тези мерки.", коментира Симеонов.

"Стилът на управление на България трябва да се промени. Борисов иска да завърши с нещо хубаво, а протестите и COVID-19 не са нещо хубаво.", смята още политическият анализатор.

"Не ми се вярва някой да има желание да отлага изборите. Много е рано, има много неизвестни. Само преди три седмици Борисов се кълнеше, че няма да затваря държавата. Ако изборите бяха есента, можеше да се направят всякакви коалиции, защото вълната щеше да е анти-ГЕРБ и щеше да е мощна.", завърши Първан Симеонов.