Първи коментари след протеста: Каква безпринципна прегръдка!

Новини
22:33 - 09 Юли 2020
10485
Първи коментари след протеста: Каква безпринципна прегръдка!

Днешният протест, който събра яростни политически опоненти - от проруските почитатели на президента Радев, през десните фенове на Христо Иванов и Радан Кънев, до избирателите на лявата Мая Манолова, бе иронично коментиран от хора с леви и десни политически убеждения, установи Lupa.bg.

Александър Йорданов, евродепутат и бивш председател на Народното събрание написа: "ДБ, БСП, АБВ, Манолова, Татяна Дончева застават в защита на човека на Кремъл у нас. Срам и позор е това!"

Режисьорът Евгений Михайлов, който навремето извади "танковата касета", свалила президента Петър Младенов, възкликна малко преди протеста пред президентството: "Десни приятели, съберете си акъла! Готви се нов ОФ!" Малко по-къснотой пусна нов пост: "С ОФ подкрепата за "Дондуков" 2, Христо Иванов само за ден проигра това, което спечели с десанта в "Росенец". Толкова ли няма реална преценка... с кого и кога?"

Журналистката Калина Андролова също се включи: "Всъщност няма лошо "Да, България" да издигне Румен Радев за втори мандат. БСП ще си издигнат Илияна. Преформатиране." По-късно Андролова допълни: "Радев да вика "Мутри, вън!"... Това не е смелост, а неприемлив речник за човек на такъв пост."

В друга посока е коментарът на Юлиан Попов, който беше екоминистър в служебното правителство на Марин Райков: "Депутати протестират на улицата срещу проблем, който единствено те могат да решат в парламента."

Журналистът Стефан Ташев коментира: "Според неофициална информация съветникът на президента Радев Илия Милушев е задържан за притежаване на секретни документи от Държавна агенция "Разузнаване"-ДАР и ДАТО. Които няма как законно да са в касата му. Пак неофициално секретните документи са били предназначени за чуждо разузнаване, в случая руското. И сега в защита на Милушев се вдигат БСП, АБВ, Русофили като Шаренкова и... .дясно-лявата градска десница. Същите тези, които три години наричат Радев "агент на Путин", "ватник", "избор на Решетников" и призоваваха за неговото отстраняване..."