Първо в Lupa.bg: Баретите купуват 2 джипа за 100 бона

Само всъдеходите от завода на Гриша Ганчев отговарят на исканата цена от ГДБОП

Топ
14:22 - 19 Септември 2019
2687
Първо в Lupa.bg: Баретите купуват 2 джипа за 100 бона

ГДБОП пусна обществена поръчка за купуването на 2 високопроходими автомобила 4х4 за общата сума от 108 000 лева, научи Lupa.bg. Въпреки че конкурсът едва сега започва и документи деловодството на баретите ще събира до 24 октомври включително, има съмнения, че сделката вече е готова. Както е известно, правилото за печелене на обществена поръчка е да бъде избран кандидатът, предложил най-ниска цена. 

Справка на Lupa.bg показва, че за чисто нови автомобили от този клас за предложената цена от ГДБОП, може да се купят само от завода на бизнесмена Гриша Ганчев в Ловеч. Там цените на всъдеходите започват от 40 хиляди лева, като джипките не са оборудвани с никакви екстри, както и каквито и да е допълнения по тях за нуждите на специализираната служба. С леко "тунинговане" обаче могат да влязат в употреба. 

От ГДБОП настояват този, който спечели конкурса, да осигури не само гаранция за автомобилите, включително срещу пробив от корозия, но и пакет за пълна сервизна поддръжка, който да включва всички разходи като смени на масло за двигател, филтри (маслен, горивен, въздушен, прахов), спирачна течност, ангренажен комплект, запалителни свещи (бензин), трансмисионно масло (диференциално масло) и филтри, антифриз, чистачки предни, накладки спирачни (предни и задни) спирачни дискове (предни и задни), съединител комплект, ремъци, ролки и други, които биха настъпили при нормални условия на експлоатация, както и труда за сервизните инспекции, които автомобилът трябва да премине.