Първо в Lupa.bg: Бил Клинтън спал със сводничката на Епстайн

През ключалката
23:00 - 28 Май 2020
13743
Първо в Lupa.bg: Бил Клинтън спал със сводничката на Епстайн

Бил Клинтън е спал със сводничката на Джефри Епстайн. Това се твърди в нова книга за живота на милионера-педофил, пише "Сън".

Бившият президент на САЩ, който бе хванат в сексуална връзка със стажантката в Белия дом Моника Люински, също така се оказва, че по времето на своето президентство е имал афера и с Гислейн Максуел – британката, осигурявала малки момичета за Джефри Епстайн.

Клинтън редовно е посещавал Максуел, която е близка приятелка и на принц Андрю, в нейния апартамент в Манхатън.

Клинтън отхвърли обвиненията за връзка с Максуел. Но източник, цитиран в книгата „Удобна смърт: мистериозната кончина на Джефри Епстайн”, твърди, че двамата са имали връзка.


В книгата се твърди, че двамата дори са пътували извън щатите с личния самолет „Боинг 727” на Епстайн, който бил наричан „Лолита експрес”.

През юли 2010, Максуел, която сега е на 58 г., беше сред малкото гости на сватбата на Челси Клинтън, дъщерята на Бил.

Бившият президент призна, че е пътувал със самолета на Епстайн, но тогава нямал никаква представа за ужасните престъпления, извършвани от милионера.

Джефри Епстайн започва кариерата си като учител, но впоследствие се пренасочва към банкирането и финансовия сектор. Той се установява в широк елитен кръг от влиятелни и известни личности и привлича множество жени, сред които и малолетни момичета, които са насилвани сексуално от него и негови познати.


През 2005 г. полицията в Палм Бийч, Флорида започва да го разследва, след като родители се оплакват, че той е злоупотребил сексуално с 14-годишната им дъщеря. Епстайн пледира виновен и е осъден през 2008 г. за склоняване към проституция на непълнолетно лице. Излежава в затвора 13 месеца, но получава множество отпуски, за да продължи работата си. Епстайн е осъден само за това свое престъпление като част от правно споразумение, въпреки че федералните служби установяват общо 36 момичета, някои по-млади от 14 години, които Епстайн е насилвал сексуално.

Епстайн е арестуван отново на 6 юли 2019 г. с обвинения за секс трафик на непълнолетни лица във Флорида и Ню Йорк. Умира в килията си на 10 август 2019 г. Медицинските лица определят смъртта му като самоубийство, въпреки че адвокатите му отричат това.

Епстайн със сегашния президент на САЩ Доналд Тръмп през 1997 г.

През живота си е много близък приятел или поддържа близки взаимоотношения с огромен брой влиятелни фигури в САЩ и по света, сред които Бил Клинтън, Доналд Тръмп, Хилъри Клинтън, Андрю Йорк, Уди Алън, Харви Уайнстийн, Рупърт Мърдок, Майкъл Блумбърг, Майкъл Джексън, Ричард Брансън, Алек Болдуин и много други. Епстайн става основна фигура в множество теории на конспирацията, които твърдят, че той не се е самоубил, а е бил ликвидиран от влиятелни личности, за да не излизат наяве връзките им с него.