Първо в Lupa.bg: Борче и Илия се опитаха да изкарат Християн Пендиков наркоман

Дрогата, намерена в мъж с инициали Х.П., не е на бития българин, ще докаже в съда адвокат Стефан Камишевски

Общество
18:50 - 01 Декември 2023
4299
Първо в Lupa.bg: Борче и Илия се опитаха да изкарат Християн Пендиков наркоман

Адвокатът на биячите на Християн Пендиков Илия Спасески и Борче Ангелов опита да изкара пребития в началото на годината българин наркоман. Димитрия Цобоски твърди, че роднини на потърпевшия използват дрога и ако въобще двамата обвиняеми са замесени в побоя, то причината не е етническата принадлежност на Пендиков.

Борче Ангелов

Илия Спасески

"През декември миналата година се появи информация, че в Охрид е задържан за наркотици човек с инициали Х.П. До ден-днешен полицията не е потвърдила, че става дума за Християн Пендиков. И преди негови недоброжелатели са се опитвали да го изкарат зависим", коментира пред Lupa.bg председателят на фондация "Македония" Виктор Стоянов.

Адвокатът на Християн Пендиков е категоричен, че защитата на двамата нападатели разпространяват слухове. "Защитата изрази твърдения, за които не представи доказателства и ние ще ги опровергаем", каза адвокат Стефан Камишевски.

В това дело битият българин е в двойно качество - като пострадал и като свидетел, и за пръв път от началото на делото се стигна до неговия разказ за случилото се.

От него стана ясно, че Пендиков познава единия от обвинените - Илия Спасески, с когото до деня на побоя не е имал нито приятелски отношения, нито някакви недоразумения, и до този ден не е познавал втория обвинен - Борче Ангеловски, обвинението към когото беше обединено с обвинението към Спасески на последното заседание по делото през ноември.

По думите на Пендиков неговата компания и тази на двамата обвиняеми са били на маси от двете страни на вратата в едно и също заведение във вечерта на побоя и още с влизането на Пендиков в заведението Спасески и Ангеловски са дошли при него, попитали са го дали не го е срам да се пише българин, започнали са да го обиждат, като единият го е ударил по тила.

Пендиков излязъл от заведението, за да говори по телефона, а Спасески го последвал, издърпал телефона от ухото му, изключил го и го предупредил да не се оплаква, "защото ще стане по-лошо".

Пендиков заяви, че решил да си тръгне от заведението, за да не се създава допълнително напрежение и тъкмо тогава, след като излиза от заведението, между две коли на паркинга се случва и побоят.

Пендиков каза, че двамата обвиняеми са го настигнали, започнали са да го удрят, включително с боксове, и да го обиждат "на национална основа", два пъти са го повалили на земята, а накрая Борче Ангеловски го е вдигнал и му е казал да запомни лицето му, което по-късно е помогнало на Пендиков при разпознаването му в прокуратурата.