Първо в Lupa.bg: Цар Киро бере душа

Крими
07:48 - 10 Април 2019
3229
Първо в Lupa.bg: Цар Киро бере душа

Цар Киро за малко да се спомине преди няколко дни след изкарана тежка двойна бронхопнемония, научи Lupa.bg от свой източник в медицинските среди. Кирил Рашков е бил на косъм от фатален изход, но само бързата реакция на медиците е предотвратила фаталния край. Те са успели да закрепят ромското „величество”, но добавят, че състоянието му още е силно разклатено. Въпреки това е освободен за домашно лечение по изрично негово настояване и с подписа са дъщеря му, т.нар. "принцеса Събка".

Причината за усложненията са сърдечните проблеми на Цар Киро. Той има два инфаркта зад гърба си, а преди 2 години  замина за сложна операция на сърцето в Париж. Очакваше се лекарите дори да сменят с ново повреденото сърце на Кирил Рашков, но така и не се разбра дали сложната трансплантация изобщо е била извършена. При всички положения, сърцето си остава слабото му място и една банална вирусна инфекция може да се окаже фатална за живота му, разкриват медици пред Lupa.bg.

"Беше много зле, обезводнен, с треска. Цяло чудо е, че се закрепи. Има много силна воля за живот", коментира пред Lupa.bg доктор, участвал в реанимирането на Кирил Рашков. По думите му, ромския бос бил отслабнал с над 15 килограма.

В момента Цар Киро е на свобода и живее в имение в Пловдив, като точния адрес на ромската „резиденция” се пази в строга тайна. По прицип Кирил Рашков е подсъдим заедно с още трима души за разпространение на дрога, държане на живак и антични ценности. Именно заради крехкото си здраве „величеството” бе пуснато под гаранция от съда.