Първо в Lupa.bg: Фенове на Левски: Трябва да плащаме глоба за един неподдъжан коптор ли?! (СНИМКИ)

Не си правете реклама на наш гръб, заявиха сините привърженици и публикуваха снимки от състоянието на седалките преди двубоя със Славия

Спорт
14:48 - 24 Септември 2019
2936
Първо в Lupa.bg: Фенове на Левски: Трябва да плащаме глоба за един неподдъжан коптор ли?! (СНИМКИ)

Левски трабвя да плати 50 000 лева на Славия за изпочупените седалки по време на най-старото столично дерби през уикенда, завършило 2:0 в полза на сините. Президентът на белите - Венцеслав Стефанов, преди двубоя създаде суматоха с това къде да се играе мачът, колко са разходите на клуба за този сблъсък, а след това коментира надълго и нашироко как се е държала агитката на сините по време на мача и в какво състояние е оставила Сектор "В" на стадион "Славия", където беше настанена.

Напрежението по оста "Герена" - "Овча купел" все още не е утихнало, а дискусиите по медии и форуми продължават - кой крив и кой прав.

В страницата във Фейсбук "Синя Зона Б-18" беше публикувана позиция на част от привържениците на Левски.

Ето какво споделиха те за цялата ситуация около прословутите седалки, изпочупени от агитката на сините:

"Приятели, в последните дни тече сериозна дискусия за мача ни в събота срещу Славия. Говори се за седалките, за побоища, за вандалства, а на всичкото това отгоре, излезе и информацията, че клубът трябва да заплати 50 хиляди лева глоба.

За нас истината обаче е друга и ще ви разкажем нашата гледна точка.

Срамно е в столицата София да съществуват подобни стадиони, без нормални условия и техните отговорници да прехвърлят техните отговорности върху феновете, измивайки си ръцете с това, че не могат да осигуря нормални условия и оправдавайки своята немърливост и пренебрежение към техния собствен дом. Дом може би за някои, но със сигурност не и за Венци Стефанов, той има по-важни неща - какво да си сложи в чинията.

Не си правете реклама на наш гръб!

Описваме какво заварихме и какво се случи пред нашите очи.

Влязохме на стадиона в началото и бяхме едни от първите на трибуната. Много от седалките бяха продънени и счупени преди въобще фенове на Левски да са влезли.

За нас истината е, че стадионът е повече от опасен, този стадион не се поддържа, не е осветен, мръсен и прогнил е! Това го прави опасен и то много опасен! Пред очите ни няколко човека пострадаха, някой от които възрастни. Редовете, върху които стояха седалките, бяха изгнили. Седалките сами падаха или като стъпиш или седнеш върху тях, сами се разпадаха. Имаше седалки, вече счупени, но... поставени!?!

Това поражда у нас сериозни въпроси.

Първо, защо седалките бяха там в това състояние и не би ли следвало, клубът домакин да осигури нормални условия за феновете?

Къде отиват парите, които "покриват" тези "щети"?

"Счупените седалки" в Сектор "А" също ли ще бъдат поети от Левски София?

Ние ли трябва да правим основен ремонт на този стадион или домакинът?

В заключение можем да кажем, че състоянието на този "стадион" описва напълно футболната действителност - задкулисие, далавери и дребен тарикатлък.

Тези седалки имат някаква стойност, но със сигурност не са 50 лв., цена обявена в медиите. Гледайки състоянието им и един лев не струват!"