Първо в Lupa.bg: Ген. Мутафчийски спря класацията "Мъж на годината"

Нещо за четене
13:21 - 07 Януари 2021
3799
Първо в Lupa.bg: Ген. Мутафчийски спря класацията "Мъж на годината"

Отказът на началника на НОЩ ген. проф. Венцислав Мутафчийски да участва в номинациите за "Мъж на годината", спря цялата процедура по избора. Това става ясно от организатора "Дарик радио" след като по-рано днес на брифинга на щаба шефът на ВМА обясни, че е изпратил писмо с искане името му да бъде оттеглено и не скри, че се е ядосал на номинацията си.

В историята на конкурса двама номинирани са подавали молба за оттегляне от процеса по лични причини - това са номинациите на главния прокурор Борис Велчев и на треньора на “Левски” Станимир Стоилов.

По световна традиция в номинирането на “Мъж на годината” участват екипите на медиите - организатори, също общественици и интелектуалци. След това публиката има решаващ глас за избор между тримата номинирани за “Мъж на годината”. Удостоени с титлата “Мъж на годината” и съпътстващата я сабя, символ на чест и достойнство, са били Филип Димитров, Иван Костов, Желю Желев, Петър Стоянов, Стефан Софиянски, Бойко Борисов, Емил Костадинов, Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Веселин Топалов, Пламен Константинов и други.

19-членната “Академия Мъж на годината”, в която са включени журналисти на Дарик радио, избираща кои да бъдат тримата номинирани за титлата “Мъж на годината”, определи като претенденти за 2020 година генерал-майор Венцислав Мутафчийски, доцент Атанас Мангъров и екипната номинация на Стефан и Максим Иванови.

"Днес в редакцията на Дарик радио постъпи официална молба от генерал-майор Венцислав Мутафчийски. В нея се казва: “Всяка една номинация или награда е израз на висока оценка за проявен професионализъм в дадена област. В сферата на здравеопазването признанието никога не е индивидуално, защото нашата дейност е съвкупност от усилията на голям и сплотен екип.”

Съгласно регламента на провеждане на конкурса “Мъж на годината”, академията на Дарик радио е длъжна да се съобрази с молбата на един от претендентите за оттегляне на номинацията.

Считано от днес гласуването е преустановено, а решението кой да бъде “Мъж на годината” за 2020 година ще бъде взето от “Академията Мъж на годината” и обявено на церемония през месец март тази година", пишат организаторите на конкурса.