Първо в Lupa.bg: Хора , помогнете, гангрената ме изяжда (СНИМКИ +18)

Бездомен съм, брат ми ме измами и продаде семейните имоти, пише 58-годишният Спас Марков от София

Новини
12:40 - 27 Март 2019
5333
Първо в Lupa.bg: Хора, помогнете, гангрената ме изяжда (СНИМКИ +18)

Сърцераздирателно писмо на клетник, останал без дом след измама, обикаля социалните мрежи. В него клошарят с висше образование разказва нещастната си съдба и моли за помощ, защото гангрената, от която страда, буквално го изяжда. Вижте пълния текст на молбата и, ако можете, помогнете:

„Здравейте, добри хора! Аз съм Спас Марков, на 58 години, роден в София, квартал „Банишора”. Завършил съм Института по международен туризъм в град Варна. Страдам от гангрена, при което съм застрашен от ампутация и загуба на пръстите на ръцете си.

Напълно бездомен съм, нямам близки и роднини. Бях измамен от собствения си брат, който продаде всички наши семейни имоти и не прояви съчувствие. В момента съм приютен от добрите хора на хижа „Бузлуджа Нова”, които се грижат за мен. Днес бяхме в Спешна помощ в. Казанлък, нямам здравни осигуровки, никъде не ми обърнаха внимание. Отчаян съм. Нужна ми е подкрепа, за да платя здравните си осигуровки и за да се извърши нужната хирургична намеса. Благодаря, вярвам във Вашата доброта!

„Благодарности към доктор Дамян Неделчев от болница „Иван Рилски” в Разград, който се отзова и се зае със случая на Спас Марков и за първи път не срещнахме липса на човешки фактор”, пишат пък приютилите го добри българи. „Болният е откаран за хирургична намеса по спешност от грижещия се за него персонал на хижа „Бузлуджа Нова”. Случаят се оказа изключително тежък за здравето му. Има голяма вероятност за ампутация, но докторът ще е готов с окончателно решение до седмица. Нужни са множество изследвания и дълга обработка на засегнатите ставни и кожни части докато бъде окончателно заявена нужната процедура.

Държим на прозрачност и с открито сърце представяме съдбата на Спас Марков пред Вас. Ще Ви държим в течение. Приложено Ви представяме снимки от приемането му в болницата.

Който има желание и възможност да помогне, прилагаме и банкова сметка:

Титуляр: Цанко Дончев, управител на хижа „Бузлуджа Нова”

Райфайзен БАНК: BG74RZBB91551001516077

BIC: RZBBBGSF