Първо в Lupa.bg: Играчите на Черно море тествани с частен детектор на лъжата

Генерал Васил Василев заяви, че в БФС се чакат доказателства за скандала

Спорт
14:06 - 27 Май 2019
2554
Първо в Lupa.bg: Играчите на Черно море тествани с частен детектор на лъжата

Нови разкрития около скандала в последните дни за футболистите на Черно море, които бяха разкарани от отбора заради симулативно игра.

Lupa.bg научи, че набедените Георги Илиев, Иван Дюлгеров, Георги Китанов, Виктор Генев, Пламен Димов и Петър Витанов били разпитани на детектор на лъжата, но той не е лицензиран от МВР, а е частен.

В същото време председателят на комисията по "Етика и феърплей" към БФС - генерал Васил Василев, сподели, че ако има доказателства, че играчите са взели пари, за да играят симулативно, всичко ще трябва да отиде в Прокуратурата.

Според друга информация, резултатите са станали факт след мача с Берое на 21 май, в който Георги Илиев игра 90 минути. Шестимата пропуснаха загубата с 1:4 от Лудогорец в последния кръг. Междувременно самите футболисти си направили тест на полиграф в частна фирма, като те обявиха през медиите, че резултатите ги оневиняват.

"Един детектор, втори детектор... Според наша информация, МВР не се е занимавало с детектора. Частни фирми са правили това. Не знам дали имат капацитет да извършат толкова отговорно нещо. Ние чакаме доказателства, но както знаете не сме разследващ орган. Към момента нищо не сме получили нито едно доказателство, тъй че няма какво да коментираме", обясни генералът.

От вчера част от отбора на Черно море не са вече и националът Радослав Василев и чужденците Уго Кононго, Мехди Фенуш и Жоаким Балми.