Първо в Lupa.bg: Ирена Соколова с оставка в джоба?

Перничани готвят блокада на ключовия пътен възел "Даскалово" заради водната криза

Общество
13:42 - 29 Ноември 2019
2217
Първо в Lupa.bg: Ирена Соколова с оставка в джоба?

Областният управител на Перник Ирена Соколова е на крачка от край на мандата й, научи екслузивно Lupa.bg. По наша информация заради напрежението в града, възникнало от нечувания воден режим, лидерката на женската организация на ГЕРБ ще отговаря лично пред премиера Бойко Борисов за кризата в поверения й район. 

Днес стотици жители на миньорската мека се събраха на масиран протест срещу областната управа заради водната криза. Един от демонстрантите дори беше донесъл винкел, а останалите се шегуваха, че явно е назрял моментът Соколова да си тръгне... с желязо.

Според тях с умишленото източване на язовир "Студена", довело до безпрецедентния режим, са били наясно и бившата кметица Вяра Церовска, и Соколова, но не са информирали навреме компетентните органи. 

Перничани готвят още по-мащабна акция тази вечер в час пик, когато хилядите, работещи в София, се връщат по родните си места. Блокадата се предвижда за 19,00 часа на ключовия пътен възел "Даскалово", през който в петък вечер традиционно минават стотици коли. Искането отново е оставката на Ирена Соколова. 

Редакцията на Lupa.bg направи многократни опити да разговаря с г-жа Соколова, но тя така и не се отзова на нашия апел да коментира срамната за областен европейски град в 21-и век ситуация с водата.