Първо в Lupa.bg: Ива Николова се свести след гаврите

Личности
18:57 - 17 Септември 2020
13037
Първо в Lupa.bg: Ива Николова се свести след гаврите

Журналистката Ива Николова, която преди месец стана обект на яйчена атака от лумпенизирани протестиращи, се е съвзела след гаврите, видя репортер на Lupa.bg.

Устата репортерка, която самоотвержено удържа щурма на гневните протестъри досущ като бранителите на Шипка, вече е далеч по-добре, призна и неин близък. Николова бе засечена днес спокойно да пафка цигарка на ул. „Граф Игнатиев”.

Облечена като тийнджърка и торби покупки, лютата журналистка не обръщаше внимание на любопитните погледи, които я обхождаха до пети. След произшествието с канонадата от яйца, Ива Николова вече е порядъчно известна и вниманието на минувачите е съвсем резонно, разтълкува ситуацията пред Lupa.bg нейният приятел.

В средата на август известната репортерка бе нападната с обиди и яйца пред парламента в деня на извънредно заседание.

Щом стана ясно, че премиерът няма да дойде в Народното събрание, а свиканото заседание се проваля поради липса на кворум, недоволството на събралите се да искат оставката на управляващите се насочи към журналистката.

В жива верига протестиращите се преместиха от северния вход на НС, откъдето влизат депутатите, пред западния, откъдето влизат журналистите. Там бе и Ива Николова. „Мисирка”, „Подлога” и “Ива Лъжата”, скандираха срещу нея обезумели привържаници на "Да, България". Напрежението ескалира, когото тя се приближи към групата и започна да разменя реплики с протестиращите. Тогава те започнаха да я освиркват и замерят с яйца.

За да защити Николова, полицията я обгради. Така бе избегнат физически сблъсък. До ден-днешен няма обвинени за хулиганската акция срещу журналистката.