Първо в Lupa.bg: Къро е разстрелян с 6 куршума

Полицията в ЮАР още не е оповестила официално имената на жертвите

Актуални новини
21:39 - 25 Май 2023
13409
Първо в Lupa.bg: Къро е разстрелян с 6 куршума

Красимир Каменов-Къро е бил убит с 6 куршума, като един от тях е бил контролен - в главата. Това научи ексклузивно Lupa.bg от журналист в ЮАР, който е получил информацията неофициално от разседващите полицаи. По закон, той не може да я оповести без преди това местните власти да са направили официално съобщение.

До този момент полицията в африканската държава не е оповестила имената на четирите жертви. Потвърдила е само, че всички са български граждани. Още от сутринта обаче в България се разбра, че разстреляните са Красмир Каменов-Къро, неговата втора съпруга - бившата манекенка Гергана, домашната им помощница и бодигарда им. 

Къщата на Къро, в която са нахлули маскираните килъри

„Имаше засилено полицейско присъствие в целия периметър на мястото на убийството. Течеше разследване, като полицаите търсиха всякакви доказателства и улики относно извършителите. Ние смятаме, че четиримата убити са имали някаква роднинска връзка или поне са били приятели.“

Това каза в ефира на юарската телевизия "Euronews" относно убийството на Красимир Каменов-Къро журналистът Нчучузело Нене, който е сред първите, които са били на местопрестъплението.

„Жертвите на убийството са от български произход – двама мъже и жени. Все още не са оповестени техните имена – знаем, че са на възраст между 40 и 50 години. Това, което знаем е, че са намерени с огнестрелна рана в главата“, посочи още Нене. По-рано различни източници потвърдиха неофициално, че убитият е именно издирваният от Интерпол българин Красимир Каменов-Къро. 

Още за официалната версия на разследващите към този момент разказа и журналистът от "Африка нюз" Уандисуа Нтенгенто. Ето какво сподели тя:

"Това, което африканската полиция ни каза до този момент, е, че около 8,20 часа сутринта (часовата зона в ЮАР съвпада с българската - б.р.) са намерили телата на четирима души - двама мъже и две жени в предградията на Кейптаун. Полицията каза, че четирима убити са имали огнестрелни рани в главата и се смята, че са българи.

Но е важно да посочим, че полицията все още не е разпространила имената на четиримата български граждани. Все още се разследва и няма информация за мотивите зад убийството. Допълнителната информация, с която разполагаме, е, че убитите са били на възраст между 40 и 50 години. Както казах, полицията разследва и все още чакаме за тези имена.

- Африканската полиция знае ли че в България вече има информация, че един от убитите е свързания с криминалния свят Красимир Каменов -Къро?

– Аз се свързах с полковник Андри Чайлд, шефът на полицията в Кейптаун и му зададох този въпрос. Той ми изпрати официална позиция почти веднага. След това се свързах с говорителя на Министерството на вътрешните работи и от там сякаш не усетих да знаят тази информация. Полицията в Кейптаун обаче все още отказва да даде допълнителна информация за имената на убитите и поне малко обща информация за тях.

Още ексклузивни материали и разкрития за варварското убийство на Къро от репортерите на Lupa.bg четете ТУК, ТУК, ТУК, ТУК и ТУК

Следете Lupa.bg за още авторски текстове. Нашите репортери събират всички версии и първи съобщават горещите разкрития!