Първо в Lupa.bg: Кирил Добрев взе ресторант на пъпа на Благоевград (ДОКУМЕНТИ)

Новини
17:45 - 23 Януари 2020
16686
Първо в Lupa.bg: Кирил Добрев взе ресторант на пъпа на Благоевград (ДОКУМЕНТИ)

Ковчежникът на БСП Кирил Добрев доказа, че владее изкуството на правенето на пари. Топ социалистът е реалният арендатор на култовия ресторант в центъра на Благоевград „L' Opera”, научи Lupa.bg от свои хора на „Позитано” 20.

Търгът за кафе-ресторанта на централния площад „Македония” е спечелен от никому неизвестната казанлъшка фирма „Южен полъх 10100” ЕООД, която официално е собственост на 45-годишния Николай Трифонов Михалев. Наемът за 10-годишният период, предложен от дружеството, е колосалните 8800 лева без ДДС.

Участниците в наддаването бяха шокирани от високата оферта на казанлъшката фирма, тъй като обявената начална за участие бе 1916 лева, а болшинството от офертите се движеха между 2500 и 4500 лева.

Предложеният наем просто разби бизнес елита на Благоевград. Документи за участие в търга в община Благоевград внесоха местни авторитети като Димитър Шалявски, собственик на клуб „Левел”, Крум Терзийски, брат на собственика на верига заведения за хранене Кирил Терзийски, братът на бившия футболист Н. Петрунов - Ангел Петрунов, който стопанисва пицария "Италия" и др., собственикът на бар „Мемо” и „Фрейм” Радослав Митрев, бизнесменът Радослав Зашев, собственик на култовия бар „Джошуа”, Красимир Николов и неговият съдружник Петър Христов, собственици на "Воденицата", механа "Македония", ресторант "Ларж" и други, както и досегашният наемател на заведението Георги Грънчаров.

В цената за отдаване под наем на „L' Opera” влиза цената само на заведението без терасата, за която се плаща допълнително тротоарно право на община Благоевград.

Фирмата от Казанлък „Южен полъх 10100” обаче ги отвя и взе ресторанта за следващите две петилетки. Интересното е, че ЕООД-то е направено в края на ноември 2019-а, сякаш точно за наддаването в Благоевград. Още по-любопитното е, че капиталът на дружеството е от 2 (два) лева.

А куриозното е, че шефът й Николай Трифонов Михалев участва в управлението на общо 37 фирми с разнороден предмет на дейност.

В БСП-централата са категорични че Николай Михалев е бушон на Кирил Добрев и казанлъшкия соцбаровец Васил Самарски.