Първо в Lupa.bg: Коронавирусът докарал инсулта на Миро от "Биг Брадър"

Изповеди
13:50 - 11 Юни 2020
9950
Първо в Lupa.bg: Коронавирусът докарал инсулта на Миро от "Биг Брадър"

Тежкият инсулт, който едва не изпрати на онзи свят втория шампион от "Биг Брадър" Мирослав Атанасов, е бил предизвикан от инфекция с коронавирус, научи сензационно Lupa.bg от приятели на риалити звездата. Миро Ревльото, както е наричан до днес симпатягата от зрителите заради любовните драми с тогавашната си съпруга Елена, беше покосен от жесток исхемичен удар броени дни след 40-ия си рожден ден и оцеля по чудо.

Когато Миро бил позакрепен след инсулта в Трета градска болница, лекарите с ужас установили, че има тежка аритмия и сърцето му работи с едва 1/3 от обема си. Именно това е предизвикало тромба в мозъка на младия мъж. Тъй като е в отлична форма и няма високо кръвно или грам наднормено тегло, докторите били в шок от какво е толкова увреден сърдечният му мускул. Оказало се, че причината е тежък грип, който брадърът изкарал малко преди удара.

"Миро е спортяга, той не пие, не пуши, не е пил лекарства в живота си. Лекува се само с чайове и мед. И този път направи същото и мислеше, че се е оправил, но явно новият вирус е изключително коварен", коментират близки на Атанасов.

Известно е, че заразата с COVID-19 често предизвиква именно у млади хора възпаление на сърдечния мускул и внезапна смърт. Самият Миро е убеден, че е изкарал точно покосилата стотици хиляди по света зараза. Тестове обаче не са му правени, защото инцидентът му дошъл още през февруари, далеч преди началото на извънредното положение.

"Този коронавирус обикаля много преди изобщо да бяхме чували за него", убеден е брадърът. Миро обаче няма намерение да рови повече в причините за болестта си. Той е доволен, че не само е оцелял, но и напълно е раздвижил първоначално парализираната лява страна на тялото си. Според лекарите шансовете му за такова пълно възстановяване били под 1%.