Първо в Lupa.bg: Латинка Петрова прости на Стоянка Мутафова за гей скандала с Парцалев

Любопитно
11:30 - 14 Февруари 2022
11012
Първо в Lupa.bg: Латинка Петрова прости на Стоянка Мутафова за гей скандала с Парцалев

Латинка Петрова прости на Стоянка Мутафова за думите й по адрес на големия Георги Парцалев, че обичал да си води разни момченца по гастроли. Няколко години преди да почине Госпожа Стихийно бедствие направи скандални разкрития по адрес на големия комик. Мутафова намекна, че младият тогава Антон Радичев бил гей партньор на Парцалев, с което предизвика възмущението на театралите.

Латинка Петрова, която бе най-близката приятелка на Парцалев, изригна срещу по-възрастната си колежка и буквално я призова да млъкне. "Стоянка трябва да бъде заключена заради тези думи. В нейния случай дълголетието е наказание", бе гневна по-младата актриса от Сатирата.

А дни след смъртта на Мутафова Петрова я обвини, че е била "в дъното на всички театрални интриги". 

"Няма да забравя как Стоянка си мислеше, че съм ченге, а аз не съм. Тя смяташе, че съм прикрепена към актьорите за да ги наблюдавам, което не беше истина.  Един ден я питах - не ти ли е неудобно да си в дъното на всички интриги и клюки? От този момент сложих точка на нашето приятелство", твърдеше Латинка Петрова.

Сега обаче по случай 100-ия юбилей на Стоянка Мутафова, който беше отбелязан на 2 февруари, Латинка Петрова не каза и една лоша дума за покойната актриса. Дори напротив, обсипа я с похвали по медиите.

"Стоянка Мутафова имаше брилянтно чувство за хумор. Обичаше стихиите - земетресения, бури. По природа беше тийнейджър. Антиподна беше като настроение. И е права, че артистът почти никога не е щастлив. Може би заради животите, които преживяваме в ролите си. Тя затова обичаше самотата. Не обичаше да я спират по улиците", сподели пред БНР най-близката приятелка на Парцалев.

По думите ѝ Мутафова е станала любимка на публиката заради чувството ѝ за хумор и заради намигването към зрителите, с което винаги е играла. "Тя доказа, че интелигентният човек може да прави стойностен хумор. Тя беше звезда, която не осъзнаваше звездния си път, а просто се радваше на това, че създаваше смях и че можеше да бъде на сцената до края на живота си", добави изненадващо Латинка Петрова.

Пред близки приятели и колеги тя споделила, че като вярваща християнка е осъзнала, че трябва да се спазва древната максима: "За мъртвите или добро, или нищо". Актрисата дори запалила свещичка в памет на комедийната фурия и смятала в скоро време дори да се обади по телефона на дъщеря й Муки и двете да се помирят на гроба на Стоянка.